remember me as a time of day

aminteste-ti de mine ca de o dimineata tarzie, cand te trezesti doar atunci cand iti dezlipeste soarele pleoapele. cand te trezesti lent, fiecare simt in parte si intr-o ordine de mult stabilita in univers. intai auzi un fosnet familiar: papuci pe gresie, un robinet deschis. apoi simti o aroma de cafea proaspat fiarta la ibric. devii constient de tine, te intinzi lenes si simti cearsafurile calde si cu un parfum cunoscut, lipite de tine. abia apoi cedezi si deschizi si ochii, te mai intinzi odata si astepti o promisiune facuta, la fel, de mult in univers. aminteste-ti de mine ca de o dimineata pe care am refuzat-o amandoi.

aminteste-ti de mine ca de aglomeratia unui pranz din timpul saptamanii. cand te uiti in stanga si in drepta, traversezi pe rosu si incerci sa depasesti viteza acelor de ceas. cand nu poti sa iti amintesti ce ai avut in farfurie dar ai reusit sa dai mai multe telefoane decat in toata dimineata. cand bei deja a treia cafea si te gandesti ca de maine ai sa traiesti mai lent daca au sa faca ziua de 27 de ore.

aminteste-ti de mine ca de promisiunea unei nopti de solstitiu. cu somn intrerupt si usor. cand nu mai stii pana unde esti tu si de unde incep eu.

as fi vrut sa las urme pe tine, ca gerul iarna pe geamuri, ca soarele primavara pe ultima zapada, ca pasii vara pe nisip, ca frunzele toamna pe alei. in schimb ti-am inventat povesti. nu iti aduc aminte de mine nici alei din parc desi m-am plimbat cu tine prin tot Bucurestiul, nici cafenele desi te-am luat peste tot, nici cantece sau poze, nici vorbe sau oameni.

m-ai uitat….

Anunțuri

2 gânduri despre „remember me as a time of day

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s